Petit-Hotel-Web CDR logo Web

Swedish Danish English German
banner

-blogg-long3

Bilder från Italiensk Afton med Kurt Hamrin

måndag, 11 februari 2013

Bilder från Italiensk Afton med Kurt Hamrin

Hamrin kvällen i fredags på Stora Hotellet blev succé. Tack för allt beröm vad gäller mat, service och program. Det blev till en riktigt trevlig kväll. Vi kan bara beklaga att alla som ville komma inte fick plats.

Själv var jag också imponerad av Osso Buccon. Det kommer många fler aktiviteter framöver och vi lovar att mat, vin och service på Stora Hotellet i Osby fortsatt kommer att vara på topp.

Nu har vi ritat färdigt en vinterträdgård för innergården. När den blir klar blir det också lättare att ordna aktiviteter för fler.

E&E Stora Hotellet 2013

torsdag, 07 februari 2013

E&E Stora Hotellet 2013

Så skriver vi 2013 och är redan i andra månaden. Januari är ju normalt inte någon bra månad för hotell och restaurangbranschen. Men vi är nöjda. Naturligtvis hade vi mindre antal gäster på hotellrummen och på kvällsrestaurangen. Efter trettondagshelgen blev det däremot problem i restaurangen på luncherna. Maten tog slut! Förlåt oss alla! Vi skall göra allt för att detta inte skall upprepas. Å andra sidan blev vi nog lite överraskade att antalet lunchätande ökade så dramatiskt. Vi tror naturligtvis att detta delvis hänger samman med att Skafferiet hade stängt i januari.

Nu i februari är det åter full rulle. Första hela veckan är alla rum bokade måndag/tisdag/onsdag. Först på torsdagen finns det lediga rum. Så här är det generellt. Vi saknar rum måndag/tisdag/onsdag och upplever en klart lägre beläggning torsdagar och givetvis fredag-söndag. Efter nyåret drog vi igång färdigställandet av de sista 11 rummen så att vi om 1 år kan erbjuda över 40 rum och 4x konferensrum varav 3 i fil med mellanväggar.

Till alla våra kunder vill jag ge några tips. Vi har ju ofta alla hotellrum bokade måndag/tisdag/onsdag medan torsdag sällan är fullbelagd. Lägg därför Era möten företrädesvis på torsdagar/fredagar om det går att styra. Då kan vi erbjuda bäst villkor.

Våra events på restaurangen blir ofta tidigt fullbokade. Vi beklagar stort att vi inte kunde erbjuda alla platser den 8/2 då Kurre Hamrin besöker hotellet. Pop Quiz börjar också bli packat, ring direkt och boka om Ni inte gjort det redan.

E&E Stora Hotellet i Osby kommer inte att kompromissa med mat, vin eller service. Välkomna och ta del av vår service och våra kockars kreationer. Glöm inte att berätta om Era upplevelser. Det sporrar oss till att bli ännu bättre. Vi vill at Osby skall hamna på kartan över Sveriges Bästa Restauranger.

Gott nytt år!

God fortsättning! fredag, 04 januari 2013

Gott nytt år!

Hoppas er jul har varit härlig & att ni fått umgås med alla nära & kära!

Nytt år nya möjligheter brukar det heta. Och det har vi tagit fasta på här nere på Osbys Stora Hotell!

Strax innan jul fick jag & min man Jesper ett erbjudande vi bara inte kunde tacka nej till, att driva restaurangen på Stora Hotellet. Detta var inte ett svårt beslut för oss ta!

Både jag & Jesper har jobbat större delen av våra liv i restaurangbranschen & med serviceyrket. Jesper som kock & jag i serveringen. Jesper växte upp på Orust i en familj som drev en egen cateringbusiness, & i min familj var mamma kock & pappa skötte Osby camping på 90-talet. Även om musiken varit den största delen både för mig & min storasyster, har jag jobbat lika mycket framför scenen som på, bl.a i Sälen som serverande artist.

Jesper har spenderat dom senaste åtta åren i Norge som kock & kökschef på olika restauranger & det var i Larvik på Farris Bad, Skandinaviens flottaste spa & konferenshotell, vi träffades. Jesper som 1:e kock & jag som hovmästare.

Vi tog ett gemensamt beslut för två år sen att flytta tillbaka till Sverige & slå oss till ro, efter större delen av vårt vuxna liv på vift runt om i världen. Vart vi hamnade avgjordes av min pappa som föreslog att vi kunde få gammelfarmors torp i Bökeberga ifall vi hade lust att rusta upp det. Både jag & Jesper är intresserade av byggnadsvård & inredning så det avgjorde vart flyttlasset hamnade.

Jesper fick genast jobb i Älmhult på restaurang Goaroije där han trivts väldigt bra. Jag har jobbat som serverande artist på Partyfabriken som utgår från Tyringe men som har spelningar från Simrishamn till Kiruna.

Planerna vi har för restaurangen följer i Bo & Billys förhoppningar om ett "vardagsrum" för hela Osby. Byn förtjänar ett hotell & en restaurang att vara stolta över!

Vi fortsätter med att erbjuda god lunch på vardagarna av och med omtyckta Jerry Nikéus & en trevlig a la carte sex kvällar i veckan som Jesper har hand om.

Det finns planer på en renovering av restaurangen framöver så att hela huset får ett gemensamt lyft. Hotellrummen har fått en högklassig standard & vi önskar detsamma för restaurangen & bakgården.

Hoppas vi ses nere hos oss på det nya året!

Ida & Jesper

En smaklig framgång!

måndag, 17 december 2012

En smaklig framgång!

Stora Hotellets Julbord är en fullträff! Naturligtvis är sillen både rensad och inlagd i vårt eget kök. Julbordet är "himmalagat", köttbullarna "himmarullade" och glassen "himmagjord". På vår restaurang finns ingen fabriksmat. Så blir det mycket beröm också. Jag bugar mig för våra kockar och serveringspersonalen som gör ett fantastiskt jobb med att servera alla gäster veckorna före jul. De har inte de bästa förutsättningarna när det gäller storleken på köket och logistiken.

Tack alla gäster för att Ni kommer till oss. Personalen kämpar på för att ingen skall bli besviken. Men ibland kan det vara lite trångt. Samtidigt som det är jätteroligt att vara fullbokad med julborden så är det trist att behöva neka någon, vare sig det gäller lunch eller kvällstid.

blog-interiör

Oj, oj, oj, oj så fruktansvärt dåligt!

torsdag, 29 november 2012

Jag kan inte låta bli att kommentera en, i och för sig, mycket gammal erfarenhet som i veckan åter blev högaktuell genom ett återbesök i USA. Det som skall vara ett av världens mest utvecklade länder.

Just återkommen kan jag inte låta bli att kommentera en del erfarenheter som är aktuella både för mig som tillverkare av dörrar och fönster såväl som ägare av ett hotell här i Osby.

 

Gourmetkväll på Stora Hotellets restaurang

måndag, 29 oktober 2012

Gourmetkväll på Stora Hotellets restaurang

Vår kock Emil Wimmersjö, och sommelier Helen Lilja, arrangerar en Gourmet Afton på vår Restaurang den 3.11.2012.

Emil lagar en 5-rätters meny och har lovat Foie Gras som en av förrätterna. Naturligtvis inte som terrin utan helstekt, mmmmmm! Helen tar fram en rikhaltig och intressant vinmeny till detta.

All inclusive kostar detta 795 kr per person (inklusive vinsmakarmenyn).

Emil var nyligen inbjuden som kock i radio Kristianstad förrförra veckan. Både måndag och tisdag som gäst hos Helene Persson. Vi tycker att han gjorde bra ifrån sig. Och det tycker vi också att han gör i köket.

Denna 5-rätters meny kräver förbokning senast idag, måndag den 29 november!
Maila: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkomna önskar
E&E Hotell AB

Radio Kristianstad & Köket på Stora Hotellet i Osby

torsdag, 25 oktober 2012

Radio Kristianstad & Köket på Stora Hotellet i Osby

Så har då våran kökschef på kvällarna Emil än en gång lagat mat i Radio Kristianstad. Som ägare till hotellet så är vi mäkta stolta över hans framträdande. Än en gång gjorde Emil ett framträdande som vi kan vara stolta över.

För Er som ännu inte provat Stora Hotellets kök kan vi bara säga: VÄLKOMNA! Ni kommer inte att bli missnöjda. Så bra kök som vi idag erbjuder både på lunch och på kvällarna har varit synnerligen ovanligt i restaurang-köken i nordöstra Skåne.

Nu har vi några trevliga events inom kort. Nu på fredag, den 26 oktober har vi oktoberfest. Vi har tagit hem ovanliga öl för provsmakning och kommer servera intressanta tillbehör så att man kan bli mätt i magen också. Det bjuds även på live musik.

Den 3 november år vår stora gourmetkväll. I köket lagar man till en 5 rätters meny som erbjuds med en rikhaltig vinmeny. Passa på att njuta av att kunna gå ut i Osby och ha det lika "gött" som i storstan. Vår somalier Helen har valt ut vinerna.

Den 10 november har vi fars dags meny. Passa på att bjuda farsan på restaurant lördag kväll istället för den annars vanliga slipsen eller livremmen. Slips är ju dessutom för tillfället lite omodernt.

Stora Hotellets kock i Radio Kristianstad

tisdag, 09 oktober 2012

Stora Hotellets kock i Radio Kristianstad

Radio Kristianstads Helene Persson har ett populärt radioprogram som heter Grädde o Smör. Gästkock denna veckan i Radio Kristianstad är Emil Wimmersjö, Kock på Stora Hotellets Restaurang. Det är en ära för oss som ägare till E&E Hotell och Restaurang som driver Stora Hotellet.

Vi har visserligen haft talangerna hos våra kockar Jerry, Emil och Martina klart för oss, därför är de anställda hos oss. Beröm i form av SMS från gäster har stärkt och glatt oss sedan vi drog igång restaurangen med dessa duktiga medarbetare. Men det är naturligtvis en extra merit och är extra glädjande att deras talanger uppskattas även på detta sätt i media.

Det var inte så länge sedan som några gäster blev så imponerade av maten på vår restaurang att de tipsade Helene Persson om vårt kök. Emil bjöds då in som gästkock till programmet igår och tipsade om en trerätters meny. Han återkommer i en sändning på fredag.

Sommaren är slut

tisdag, 25 september 2012

Sommaren är slut

Hösten är här. Nu är det inte så många chanser kvar att njuta av uteserveringen i år. Vår nya uteservering har varit en succé. Belackarna hördes på riktig göingska: "De gaur ölri i Ousby! Kann ente löna se!"

Kul att de hade så fel. Även Osbyfolket gillade att sitta på uteservering och äta, ta en bärs eller dricka ett glas vin.

Det blir uteservering även nästa år. Och tills dess får vi njuta av den genuina pub-miljön. Inom kort får vi nya "klädda" stolar.

Riktigt god mat och vin skall ackompanjeras och intas i god miljö, på vita dukar och med en dukning som matchar. Vår restaurangpersonal möter dessa krav med god marginal. Det är en fröjd att se dem i arbete. Till varje kväll tänds det ljus och dukas upp för att gästerna skall känna sig välkomna.

Stora Hotellet i Osby med restaurangen Genuin Mat skäms inte för sig. Vinlistan har utökats genom Helens försorg. Inte för inte har hon lärt upp sig som Sommelier på stjärnkrog i Köpenhamn. Man kan med förtroende fråga Helen om råd. Och hon är bra på att lära ut.

På lunch och catering härskar Jerry Nikéus i köket och Anneli i servisen. På kvällarna är det Emil Wimmersjö som basar i köket samt Helen Lilja och Lina Elnertz som sköter servisen. Som ägare till Stora Hotellet så njuter vi av allt beröm som gästerna ger dessa team.

Vi kämpar vidare mot målsättningen att ryktet skall sprida sig till den grad att man åker till Osby för att äta och dricka gott i första hand. Förhoppningsvis behöver man då också övernatta i sköna sängar och äta en god frukost.

Tack till alla som gett beröm för både mat och dryck. Vi suger åt oss och blir lite stolta. Var inte rädda för att ge kritik. Positiv kritik triggar oss också till att bli bättre.

Dinner Safari som avslutades på Stora Hotellet

onsdag, 19 september 2012

Dinner Safari som avslutades på Stora Hotellet

Den årliga Dinner Safarin är inte något som gynnar restaurangnäringen precis. För middagen intas i privata hem. Idén är trots det strålande.

Arrangören Round Table 119 i Osby bjuder in till Dinner Safari en gång om året. Dinner Safari går ut på att 1/3 av alla deltagande bjuder 2/3 på förrätt.

När förrätten är avverkad öppnas ett kuvert där dessa 3 par får veta var varje par skall avnjuta varmrätten. Alla tar sig därefter till avsedd plats. Barn/föräldrar/grannar/taxi/cykel/gång. Alla förflyttas till någon ny privat adress för varmrätten.

När varmrätten är avverkad öppnas ett kuvert där de 3 par som nu ätit varmrätt får veta var man skall avnjuta desserten. Alla tar sig därefter till avsedd plats igen. Än en gång kan man i Osby se massor av människor som förlyttar sig med hjälp av bilar som framförs av barn/föräldrar/taxi eller varför inte cykel eller en snabb promenad.

När desserten är avverkad öppnas det tredje och sista kuvertet för kvällen och där får alla veta vart man skall samlas för avslutande danskväll och bar.

I år var slutmålet STORA HOTELLETS restaurang och bar. Cirka hundra mätta och glada festdeltagare deltog där i den avslutande festen. Ett mycket lyckat evenemang. Och till slut fick vi som restaurang också lite reveny av evenemanget.

Tack alla glada festdeltagare! Tack Round Table 119! Det var ett toppenarrangemang! Let the party continue!

Tack alla gäster!

onsdag, 15 augusti 2012

Tack alla hotellgäster, tack alla restaurang gäster. Sommaren har varit bättre än vi någonsin vågat hoppas.

Rumsuthyrningen har femdubblats (inte så märkligt med tanke på hur dåiiga rummen var tidigare). Vi har överträffat "break even".

Kvällsrestaurangen ökar i omsättning för varje kväll. Vi har nått "break even" när det gäller restaurangbesök och juli månad. Det kan bara bli bättre.

Vi får så mycket beröm över maten att vi inte vet hur vi skall bemöta det. Naturligtvis finns det också någon gäst som inte var helt nöjd. Alla kan inte gilla allting.

T.ex. gästen som ville ha lingon till köttfärslimpan. Vi köper resonemanget och kommer att ha lingon tillgängligt nästa gång. Men kryddningen krävde inte lingon tycke vi. Vad vi tycker är ändå obetydligt, gästen bestämmer vad gästen vill äta.

Vi har också av alla dessa gäster haft en gäst som tyckte entrecoten vi serverade var seg. Vi fick inte chansen att försöka skära i den själva, men tar kritiken på fullaste allvar.

Vi lovar att alltid servera välhängd biff. Vi köper bara kött som är välhängt.

Stora Hotellets restaurang

måndag, 13 augusti 2012

Våra tre kockar har lagt upp menyer för de närmaste veckorna. Jerry Nikéus ansvarar för lunch och catering och har till sin hjälp i serveringen Marie Sillberg. Emil Wimmersjö har ansvaret för kvällsrestaurangen och till sin hjälp har Emil Helen Lilja. Dessa båda mycket kompetenta kökschefer har en nyutbildad men synnerligen nyfiken och duktig kock som heter Henrik Hjortenbrink till sin hjälp. Vi vill ju ha öppet för våra gäster så mycket som möjligt.

Utöver de fasta menyerna så finns det ofta något speciellt för kvällen, skrivet på en griffeltavla.

Lunch serveras varje vardag. Kvällsrestaurangen har öppet alla dagar utom söndag. Man skall inte behöva uppleva att vi har stängt ibland och öppet ibland. VI HAR ÖPPET! Kanske även söndagar i framtiden om vi får till schemaläggningen.

Vi har ett ännu så länge hemligt delmål. Når vi dit så åker man i framtiden till Osby för att äta gott! De bästa råvarorna, gärna närproducerat så långt det är möjligt. Kvaliteten skall synas och märkas hela vägen från Bonden till servicen. Hängmörad biff skall det vara. Det duger inte med vacum mörat. Det blir inte så saftigt! Bara för att ta en jätteviktigt detalj!

Stora Hotellet i Osby skall upplevas som ett riktigt bra hotell. Då måste man också ha en riktigt bra restaurang. Vi välkomnar alla gäster att prova oss.

Hotellets hittills största arrangemang blev till succé

söndag, 05 augusti 2012

I helgen har Stora Hotellets restaurang Genuin Mat haft catering till både en "rehearsal"-dinner i svarta bergen på fredagkvällen (cirka 50 gäster) och bröllops-middag för cirka 80 gäster. Allt gick som smort. Gästerna kom ifrån Frankrike, USA och Sverige.

Brudparet Betsy Jane Cragg från USA och Emeryck Tocaben från Frankrike gifte sig på en gård utanför Osby. Tältarrangemanget, möbler och takkronor kom från Torscand i Bjärnum. Hotellets kökschefer fick mycket beröm för maten och kvaliteten på hela arrangemanget.

De internationella hotellgästerna lovordade hotellrummen. I synnerhet badrummen och sängarna fick mycket beröm.

Att vädret var så bra hjälpte naturligtvis till att göra hela bröllopsarrangemanget till en succé.

Öppet hela sommaren!

torsdag, 05 juli 2012

Öppet hela sommaren!

Nu är vår uteservering på plats. De första dagarna saknades dock väderförutsättningarna för att sitta ute. Även om vi har filtar att värma sig med. Men nu har värmen kommit och gäster söker sig hit.

Hotell, pub och restaurang har öppet hela sommaren! Jag har själv många gånger varit kritisk till att vi i Osby inte har några näringsställen under sommaren så nu gäller det att föregå som gott exempel!


Stora Hotellet Osby | Västra järnvägsgatan 17 | 283 31 Osby | 0479-318 30 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | Sitemap