Petit-Hotel-Web CDR logo Web

Swedish Danish English German
banner

-blogg-long3

En mat- & vinresa i Sydafrika

söndag, 31 januari 2016

En mat- & vinresa i Sydafrika

Jag och Marie är i Sydafrika när detta skrivs. Vi skall resa hem imorgon efter en intensiv vecka med besök på vingårdar och restauranger.

Bakgrunden till detta är att vi våren 2014 hade ett gästspel i köket av sydafrikas kanske mest kända kock Gart Stroebel. Gart deltog i Bocuse D'Or 2007 och ligger som konsult bakom många av de sydafrikanska vingårdarnas restaurangetableringar.

Det var en succékväll och fullsatt på Stora Hotellet i Osby vid Garts gästspel i vårt kök. Vi hade eftersnack med Gart och hans fru Wendy senare på kvällen och det bestämdes att de skulle komma med ett förslag på en rundresa en vecka i området runt Cape Town.

Och nu är vi nästan igenom. Vi har fått se ett fantastiskt vackert land med underbara naturscenerier. Varje dag besökte vi både stora och små vingårdar med otroligt hög kvalitet. Lunch- och middags- restauranger i allra högsta klass hade Gart valt ut till oss. Det blir nästan för mycket av det goda.

Några av dessa viner kommer vi ganska säkert att kunna erbjuda på Stora Hotellet framöver. Och naturligtvis snappar man upp lite tips här och lite där.

Om författaren

Bo Ekstrand

Bo Ekstrand

Kommentarer (0)

Lämna kommentar


Stora Hotellet Osby | Västra järnvägsgatan 17 | 283 31 Osby | 0479-318 30 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | Sitemap