Petit-Hotel-Web CDR logo Web

Swedish Danish English German
banner

-blogg-long3

Ett julbord vi inte skäms för!

måndag, 02 december 2013

Ett julbord vi inte skäms för!

Jag var på hotellets restaurang två fredagar i rad för att äta julbord. Synpunkter på vad som skall vara på ett julbord kan vara väldigt individuella. Alla har garanterat inte samma smak och önskemål som jag har. Jag är gourmand och synnerligen kräsen. Jag accepterar inte köpta fabriksrätter. Det kan finnas något undantag men som regel blir det inte bra. Första helgen var jag inte supernöjd med julbordet. Nu är jag synnerligen nöjd efter att ha provat julbordet igen fredagen den 29.11.

Även om julbordet är mycket bra, bland de bästa jag ätit så kan man ha synpunkter. Men mina synpunkter nu handlar om att man kan "downsiza" lite. 6 sorters sill är för mig 2 sorter för mycket. Lax på 3 sätt är 1 sort för mycket. Men bättre så än för litet att välja på. Allt var mycket smakfullt. Det absolut bästa var revbensspjällen, brunkålen, rödkålen och janssons. Hemgjort och t.o.m. bättre än om vi själva skulle fixat det i vårt kök i Gunnänga. Julölen från Två Bryggare är bättre än bäst. Inte för mörk, inte för söt.

Väl avstämd bäska. Det enda problemet med ett riktigt bra julbord är att man gärna tar till sig lite för mycket. Men det är väl det som är meningen med ett julbord?? Banta får vi göra efter jul!

Jesper och Justus är att gratulera! Våra kockar har lyckats igen! Jag hoppas många osbybor får chansen att prova julbordet. För så skall ett julbord vara enligt min åsikt. Ett julbord vi är stolta över. Ett julbord vi inte skäms för! Valuta för pengarna!

Fredagen den 6.12 skall vi äta Stora Hotellets julbord på Ekstrands Dörrar & Fönster AB. Hotellet serverar julbordet till Ekstrands medarbetare i dörr- och fönsterutställningen. Jag ser fram emot det. Mot maten och smakerna igen. Och ärligt talat, hur ofta har Ni längtat till ett och samma julbord en gång till före jul?

Om författaren

Bo Ekstrand

Bo Ekstrand

Kommentarer (0)

Lämna kommentar


Stora Hotellet Osby | Västra järnvägsgatan 17 | 283 31 Osby | 0479-318 30 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | Sitemap