Petit-Hotel-Web CDR logo Web

Swedish Danish English German
banner

-blogg-long3

Gott nytt år!

God fortsättning! fredag, 04 januari 2013

Gott nytt år!

Hoppas er jul har varit härlig & att ni fått umgås med alla nära & kära!

Nytt år nya möjligheter brukar det heta. Och det har vi tagit fasta på här nere på Osbys Stora Hotell!

Strax innan jul fick jag & min man Jesper ett erbjudande vi bara inte kunde tacka nej till, att driva restaurangen på Stora Hotellet. Detta var inte ett svårt beslut för oss ta!

Både jag & Jesper har jobbat större delen av våra liv i restaurangbranschen & med serviceyrket. Jesper som kock & jag i serveringen. Jesper växte upp på Orust i en familj som drev en egen cateringbusiness, & i min familj var mamma kock & pappa skötte Osby camping på 90-talet. Även om musiken varit den största delen både för mig & min storasyster, har jag jobbat lika mycket framför scenen som på, bl.a i Sälen som serverande artist.

Jesper har spenderat dom senaste åtta åren i Norge som kock & kökschef på olika restauranger & det var i Larvik på Farris Bad, Skandinaviens flottaste spa & konferenshotell, vi träffades. Jesper som 1:e kock & jag som hovmästare.

Vi tog ett gemensamt beslut för två år sen att flytta tillbaka till Sverige & slå oss till ro, efter större delen av vårt vuxna liv på vift runt om i världen. Vart vi hamnade avgjordes av min pappa som föreslog att vi kunde få gammelfarmors torp i Bökeberga ifall vi hade lust att rusta upp det. Både jag & Jesper är intresserade av byggnadsvård & inredning så det avgjorde vart flyttlasset hamnade.

Jesper fick genast jobb i Älmhult på restaurang Goaroije där han trivts väldigt bra. Jag har jobbat som serverande artist på Partyfabriken som utgår från Tyringe men som har spelningar från Simrishamn till Kiruna.

Planerna vi har för restaurangen följer i Bo & Billys förhoppningar om ett "vardagsrum" för hela Osby. Byn förtjänar ett hotell & en restaurang att vara stolta över!

Vi fortsätter med att erbjuda god lunch på vardagarna av och med omtyckta Jerry Nikéus & en trevlig a la carte sex kvällar i veckan som Jesper har hand om.

Det finns planer på en renovering av restaurangen framöver så att hela huset får ett gemensamt lyft. Hotellrummen har fått en högklassig standard & vi önskar detsamma för restaurangen & bakgården.

Hoppas vi ses nere hos oss på det nya året!

Ida & Jesper

Kommentarer (0)

Lämna kommentar


Stora Hotellet Osby | Västra järnvägsgatan 17 | 283 31 Osby | 0479-318 30 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | Sitemap