Petit-Hotel-Web CDR logo Web

Swedish Danish English German
banner

-blogg-long3

Halvårsbokslut 2014

onsdag, 16 juli 2014

Halvårsbokslut 2014

Året har inneburit 19% mer i intäkter jämfört med 2013. Det är skillnaden mellan förlust och vinst. Vi är mycket tacksamma för den respons som så många människor ger vår satsning. 2014 kan bli första året då vår satsning ger lite tillbaka.

Luncherna har ökat så att de nästan går plus minus noll. Kvällsrestaurangen är riktigt bra. Tillsammans ger restaurangen oss lönsamhet. Det kan inte nog poängteras hur viktiga medarbetarna är i denna utvecklingen. I tillägg till detta kommer hotellverksamheten som kräver mindre personal och därför ger ett överskott. Tack var duktiga medarbetare även där.

Osby är en liten ort, men inte mindre än att vi bör kunna ha ett aktivt och bra hotell här. Den som tror att det är en lätt match att driva hotell och restaurang i Osby förstår inte företagsamhet och ekonomi. Det är absolut inte någon lätt match att driva hotell på en så liten ort som Osby är. Det är därför det inte finns så stort utbud om någon undrade.

Vi har nu investerat i 33 nyrenoverade rum och ökar successivt beläggningen på hotellet. Ett landsortshotell som vårt når inte några höga beläggningssiffror. Vi skulle vara jättenöjda om vi nådde 40 %. En skrattretande siffra för hotellen i våra större städer som stoltserar med 80-90% beläggning.

Nu hade vi förstås aldrig räknat med att nå storstadssiffror. Vi är nöjda med den utveckling vi haft och ser fram mot ännu lite bättre resultat nästa år.

Belöningen är att vi har lyckats förse Osby med det hotell som man under årtionden inte haft. Ett näringsställe för både lunch och fine dining. Ett hotell med rum som vi inte behöver skämmas för. Den största belöningen är alla ryggdunkningar från Er som tycker att vi gjort en bra insats för Osby.

Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen. Ibland gör vi misstag, men oftare gör vi det bra. Det bekräftar våra gäster. Ha inte överseende med våra misstag, berätta för oss när Ni inte är helt nöjda. Och berätta för Era vänner när Ni är nöjda och vill rekommendera oss.

Stora Hotellet i Osby är verkligen på G. Det finns planer på vidare utbyggnad. När Calcio akademins elevboende är klart.

Om författaren

Bo Ekstrand

Bo Ekstrand

Kommentarer (0)

Lämna kommentar


Stora Hotellet Osby | Västra järnvägsgatan 17 | 283 31 Osby | 0479-318 30 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | Sitemap