Petit-Hotel-Web CDR logo Web

Swedish Danish English German
banner

-blogg-long3

På resande fot

fredag, 17 januari 2014

I skrivande stund är jag och Marie på resa i Europa. Vi älskar att bila i Europa. Jag skriver denna bloggen ifrån Hotell Jägerhof i Potsdam. Vi tar just nu några dagar på oss att åka ned till Österrike för att testa snön i skidbackarna. Denna gången med skidhjälm har jag lovat barn och barnbarn.

3x övernattningar på vägen ned. Marie och jag drar ut på resan så att vi hinner besöka städer och platser i Tyskland på vägen. Själva resan ned är ett mål i sig. Vi äter och dricker gott, bor bra, upptäcker platser av intresse (och det finns det tillräckligt många för att jag i mitt liv inte skall hinna med alla).

Vi kan naturligtvis inte undgå att jämföra med vår egen restaurang och vårt hotell i lilla Osby. Vi konstaterar att vi verkligen inte behöver skämmas. Naturligtvis finns det stjärnkrogar som är några strå vassare. Vi var på Alberto K i Köpenhamn i går kväll. Och tänkte besöka en stjärnkrog i München i morgon.

Men helt ärligt, köket på Stora Hotellet i Osby håller mycket hög klass jämfört med vad vi ofta upplever på våra resor. Och jag lovar, vi uppsöker inte billiga restauranger eller hotell. Vid min ålder så kan man säga att ekonomin är på det torra och det finns ingen anledning att ta med sig något i graven. Så vi kostar på oss.

Vi tar också med oss idéer hem från våra resor. Mat, dryck och hotellbranschen är verkligen mångfacetterad. Man har alltid mer att lära, nya infallsvinklar, nya rätter, etc.. Det är mycket trevligt att se våra idéer förverkligas tillsammans med våra medarbetare och Deras idéer. Det resulterar i ständigt ökat antal gäster. Kurvan är fortsatt klart uppåtgående.

vänligen 
Bosse

Om författaren

Bo Ekstrand

Bo Ekstrand

Kommentarer (0)

Lämna kommentar


Stora Hotellet Osby | Västra järnvägsgatan 17 | 283 31 Osby | 0479-318 30 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | Sitemap