Petit-Hotel-Web CDR logo Web

Swedish Danish English German
banner

-blogg-long3

Visst är livet underbart!

torsdag, 27 november 2014

Jag är farfar och det är en viktigare syssla än något annat när man kommit upp i min ålder. I tisdags hämtade jag mina barnbarn på skola och dagis (pojke 2,5 år och flicka 7 år). Vi noterade att pojken var nyklippt varvid diskussionen i bilen kom att handla om vem som hade klippt honom. Det kom en massa förslag på frisörsalonger och storasyster och jag försökte tillsammans få ur honom vilken av alla frisörerna som hade klippt honom. Till slut frågade storasyster lite irriterat: "men var har Du klippt Dig". Svaret kom blixtsnabbt från 2,5 åringen: "I håret". Jag höll på att köra i diket.

Det kommer mig osökt att tänka på en annan liten härlig historia. Jag har alltid vurmat för bilar och haft en hobbybil, Porsche, sedan 70-talet. Det är en cabriolet och barnbarnen älskar att åka i den. En söndag kväll när farfar efter en utflykt i Porschen nyss avlämnat barnbarnet, då 5 år, till pappa kommer frågan vid kvällsmaten : "pappa, kan inte Du köpa en sådan Porsche som farfar har?". Min son, som är en klokare man än far sin, svarar: " nä Du, sådana bilar sticker så i folks ögon". Varvid 5 åringen med fortfarande starkt minne från bilturen svarar: "det stack inte i mina ögon".

Om författaren

Bo Ekstrand

Bo Ekstrand

Kommentarer (0)

Lämna kommentar


Stora Hotellet Osby | Västra järnvägsgatan 17 | 283 31 Osby | 0479-318 30 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | Sitemap